Работници от военните заводи в Сопот ще проведат едночасов предупредителен протест.

Организаторите от КТ" Подкрепа" настояват за изпълнение на договореностите по колективният трудов договор, които ръководството не е изпълнило.

От КНСБ не застават зад протестните действия , тъй като според синдиката в момента предприятието има много поръчки и работа и заплатите се изплащат редовно.

Поетапно ще спрат работа за час всички поделенияна оръжейницата, обяви стачният комитет на КТ „Подкрепа" в дружеството в декларация до министър Петър Димитров и лидера на синдиката д-р Константин Тренчев.

В документа се казва, че седмица след срещата в Министерството на икономиката не е изпълнено нито едно от поставените четири исканияна стачния комитет във ВМЗ.

Според синдикалистите от „Подкрепа" безрезултатно е и посещението на пълномощника на министър Димитров в предприятието.
„За седмица Атанас Съйков стана адвокат на директора на ВМЗ-Сопот Иван Иванов", заяви миналата средмица председателят на стачния комитет Христо Дойков.

Припомняме, на 4 ноември директорът на ВМЗ-Сопот подаде оставка.
Работниците започнаха да събират подписи за провеждане на ефективни протестив завода. На 6 ноември представители на стачния комитет на КТ „Подкрепа" в дружеството блокира транспортният портал на ВМЗ-Сопот. Преди седмица по време на срещата на министър Димитров със стачни комитет стана ясно, че ако се открият нарушения във ВМЗ-Сопот информацията ще бъде предоставена на ДАНС.