През март у нас са продадени общо 4703 нови превозни средства, което е с 22.3% повече в сравнение с февруари, предаде Money.bg, като цитира данни на Съюза на вносителите на автомобили (СВАБ).

От началото на годината до сега са продадени общо 11756 нови превозни средства, 11186 от които са леки автомобили, а 631 автобуси, камиони и мотоциклети.

На първо място по продажби на леки коли у нас от през първото тримесечие на годината продължава да бъде „Toyota" с продадени общо 1280 бр. леки коли, като официалния вносител „Т М Ауто" отчита 11.44% ръст в продажбите на годишна база.

На второ място по продажби се нарежда официалният вносител на "Ford" у нас „Мото Пфое", който за първите три месеца е продал 1179 бр. нови леки коли от известната марка. Реализираният ръст в продажбите на вносителя е 10.54%.

Тройката се допълва от "София Франс Ауто", които са официален вносител на марката "Peugeot" у нас. Вносителят е продал през тази година общо 975 нови леки коли, като отчита ръст от 8.72% в продажбите си.

„Мотодинамикс" отново си остава лидер в продажбите на нови мотоциклети, като за периода януари-март е продал 29 бр. от марката Yamaha, отчитайки над 47% ръст в продажбите си.

При тежкотоварните автомобили, „Балкан Стар", който внася камиони и автобуси от марката Mercedes запазва лидерството си пред „Iveco", реализирайки общо 228 нови камиона на пазара и отчитайки ръст в продажбите от 40%.