Като обръщат внимание на превенцията за намаляване произшествията по пътищата и особено тези с деца, Министерство на транспорта, ИА"Автомобилна администрация" и Национален клуб „БИ-БИТ" за пътна безопасност на децата, ще раздадат 1500 светлоотразителни знаци на първокласници в едно ловешко и 6 столични училища, по повод първия учебен ден.

Инициативата е насочена към най-малките участници в пътното движение и е продиктувана от необходимостта да се обединят усилията на всички - родители, учители и цялото общество за опазване живота и здравето на децата.

Преди започване на тържествата за откриване на учебната година, представители на министерството и неправителствената организация ще връчат обръщение на министъра на транспорта Петър Мутафчиев и светлоотразителните знаци.

Проявата обхваща 6-то, 7-мо, 17-то, 68-мо, 88-мо,104-то и 120-то СОУ в които има изградени (или са в процес на изграждане) кабинети за безопасност на движението и ще завърши в 11.45 часа в СОУ за деца с нарушено зрение „Луи Брайл", което се намира на бул. Ломско шосе №177.