Кметът на Бургас Димитър Николов обсъди с ръководството на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД проекта за разширение на Летище Бургас.

Кметът Николов се ангажира да съдейства за изготвянето на подробен устройствен план - план за регулация и застрояване (ПУП - ПРЗ) за територията на Летище Бургас, във връзка със задълженията на „Фрапорт" по концесионния договор и Генералния план за разширение и модернизация на летището.

Той обаче настоя в проекта да залегнат няколко изисквания на Община Бургас, чиито експерти подробно са се запознали с него. Най-важните от тях са осигуряването на защита от шумово замърсяване, разделяне на дъждовните от битово-фекалните води на летищната територия, при реализиране предвижданията на ПУП максимално да се запази съществуващата растителност.

Бургаският омбудсман също се включи в обсъждането с препоръка към „Фрапорт" за по-активна позиция при информирането на обществото за дейността на Летище Бургас. В отговор от дружеството съобщиха, че подготвят обществена поръчка за закупуването на автоматична система за измерване на шумовото замърсяване, която до началото на следващата година ще бъде монтирана на летищата в Бургас и Варна.

Начело на делегацията от дружеството-концесионер беше главният изпълнителен директор Дирк Шусдзиара, придружен от главния технически директор Карл Май, главния координационен директор Ивайло Маджуров и директора на Летище Бургас Георги Чипилски.
В срещата взеха участие още главният архитект на община Бургас Веселина Илиева и общественият защитник Таньо Атанасов.