Най-късно през април 2019 г. трябва да има разрешение за строеж и избран изпълнител за Лот 3,2 на АМ "Струма". Това трябва да се случи, за да се вмести проектът в разходите по Оперативна програма "Транспорт и транспорта инфраструктура", съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Оптимистичният график за реализацията на проекта предвижда разрешение и изпълнител да има до декември 2018 г.

Строителството на лот 3.1. от АМ "Струма" започва през август, увери Нанков

Строителството на лот 3.1. от АМ "Струма" започва през август, увери Нанков

Винетките няма да се поскъпнат след въвеждането на електронната система

Нанков заедно с министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова представиха напредъка в реализацията на проекта за доизграждане на магистралата на работни срещи в Брюксел.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството заяви, че освен икономически, социален и екологичен ефект, инфраструктурният проект има значение и за сигурността и безопасността на пътуващите. Проектът е приоритетен, защото е част от Коридор № 4 - единственият от десетте транснационални транспортни коридори, който преминава само през територията страни членки на ЕС, изтъкна още Николай Нанков

Приоритетен от икономическа и технологична гледна точка бил полуизточният вариант за реализация на Лот 3.2 на АМ "Струма", който предвижда запазване на едната част на трасето през Кресненското дефиле със съответните екологични мерки по съоръжения и изнасянето на движението в обратна посока източно от дефилето с две ленти в посока София - Солун.

Заради липсващи документи спрели поръчката за АМ "Струма"

Заради липсващи документи спрели поръчката за АМ "Струма"

Нито АПИ, нито МРРБ искали процедурата да бъде спирана

Нанков смята, че България е длъжна да завърши магистралата с национално или европейско финансиране. Без избран вариант за строителство не могат да се предвиждат нужните ресурси.