Стратегията за концесия на летище "София" остава непроменена. Това каза пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов след заседание на Министерски съвет.

Той обяви, че предстои ново разглеждане на законопроекта за концесиите, който ще бъде внесен отново в Народното събрание след ветото на президента Румен Радев.

"Нямаме причина между предното правителство с министър Московски и премиер Борисов и сегашното със същия персонален състав да променяме стратегията за управление на летище "София". Ще стартира процедура за неговото концесиониране отново", коментира той.

Правителството прекрати концесията на летище "София"

Правителството прекрати концесията на летище "София"

Тя не защитава обществения интерес

Припомняме, че преди малко повече от месец кабинетът "Герджиков" прекрати процедурата за отдаване на концесия на летище "София". Служебният министър Христо Алексиев настоя процедурата да бъде спряна, тъй като не защитава обществения интерес. Според него щяло да се стигне до отлив на пътници и поскъване на летищните такси.

Транспортният министър твърдо решен да спре концесията на летището

Транспортният министър твърдо решен да спре концесията на летището

Следващата сряда внася решението

Служебният министър се обяви против и решението чрез концесията на летището да се спасяват Българските държавни железници. По мнението му може да е удачно международна консултантска компания да помогне за концесия.