Реална опасност от блокиране на българо-турската граница от страна на недоволни превозвачи вече е налице. Родните превозвачи продължават да настояват за среща между българската и турска автомобилни администрации с цел договаряне на разрешителните за настоящата 2014-а година.

Да потърсят помощ от нашите власти днес в транспортното министерство и по-точно в Автомобилна администрация дойдоха превозвачи от Пловдив, които искаха да разкажат за проблема, който е налице от няколко дни.

Красимир Лалов обясни, че единствените им искания са за насрочване на точна дата и час, в който двете страни да седнат на масата за преговори и да намерят решение. Ако до 00:00 часа в неделя вечер притеснените превозвачи не научат датата на евентуална обявена среща, още в 08:00 сутринта на следващия ден - понеделник, 10 февруари, ще затворят движението за тежкотоварни автомобили на граничните пунктове „Лесово" и „Капитан Андреево". Обявената блокада ще бъде безсрочна и ще приключи в момента, в който нашата автомобилна администрация договори разрешителните с администрацията на южната ни съседка.

Макар и потърсили помощ днес от ДАИ, Лалов е на мнение, че нещата трябва да бъдат обсъдени не само в ДАИ, но и в цялото транспортно министерство и именно то да търси контакти с Турция.

Припомняме, по рано днес от Съюза на международните превозвачи и Националното сдружение на българските превозвачи изпратиха писмо до транспортния министър Данаил Папазов. В него те уведомяват за предстоящото блокиране на граничните пунктове с югоизточната ни съседка и преустановяването на движението на автомобили в двете посоки сутринта на 10 февруари.