На вчерашното си заседание Управителният съвет на БСК избра за свой председател Сашо Дончев - президент на „Овергаз инк" АД, съобщават от Стопанската камара.

Досегашният председател на УС на БСК Божидар Данев бе избран за изпълнителен председател.

Решението е провокирано от необходимостта за привеждане на организационната структура на БСК в съответствие с добрите европейски практики, и по-конкретно - принципите на BUSINESSEUROPE, чийто член е БСК. Целта е административното управление на камарата да се отдели от дейността по определяне на политиките на организациите, която става изцяло функция на Управителния съвет.

Божидар Данев, който председателства УС на БСК повече от 17 години, ще продължи да управлява административния екип на организацията и да координира взаимоотношенията й с държавните институции, социалните партньори, неправителствения сектор и др.

Новият председател на Управителния съвет на БСК Сашо Дончев ще ръководи работата на Управителния съвет, който съгласно Устава на БСК приема планове и програми за дейността на камарата, организира изпълнението на решенията на Общото събрание и отчита своята дейност пред него.

Сашо Дончев е един от инициаторите и авторите на Националната програма за развитие на газификацията в България, Концепцията за развитие на газификацията на България и на Проекта за газификацията на населените места в България.