Регионалната комисия в парламента даде зелена светлина на въвеждането на тол системата, приемайки на второ четене промени в Закона за движение по пътищата.

За изпълнение на функциите по управление и контрол на системата е предвидено в агенцията да се създаде ново структурно звено - Национално тол управление.

Босия: Искат оставката на Московски заради коланите, защо не за цвета на седалките?

Босия: Искат оставката на Московски заради коланите, защо не за цвета на седалките?

77 дни гладна стачка...

Текстовете се отнасят до изграждането и функциониране на смесената електронна система за събиране на таксите за ползване на платената пътна мрежа на база на изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона /тол/ и на база време за леки автомобили с обща технически допустима максимална маса до или равна на 3,5 тона /електронна винетка/.

Снимка 376467

Източник: БГНЕС

Със законопроекта се предвижда създаването на изрична законова регламентация на посочените варианти за таксуване, приложими към различните категории пътни превозни средства и се въвежда смесена система за таксуване на база на изминато разстояние и на база време.

Детайлите за условията и реда за изграждане и функциониране на системата и за различните варианти за таксуване ще бъдат доразвити в подзаконовата нормативна уредба, която е предвидена в законопроекта.

Задължителни колани в автобусите, отсече властта

Задължителни колани в автобусите, отсече властта

"Безопасността е най-важната"

Според него се предвижда Агенция «Пътна инфраструктура» да сключва договори с търговци, които желаят да извършват дейност по събиране/инкасиране на вземания за такси за ползване на платената пътна мрежа, като условията на които следва да отговарят ще бъдат предварително обявени и общовалидни за всички, които желаят да сключат договор.

Решението на властта да има колани във всички автобуси - некомпетентно

Решението на властта да има колани във всички автобуси - некомпетентно

Коланите могат да влошат положението

Становища в подкрепа на законопроекта бяха изложени от представителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на Агенция «Пътна инфраструктура» и на Националното сдружение на общините, като от страна на сдружението се предлага да се предвиди възможност с част от таксите да се финансира ремонт и поддържането на общинската пътна мрежа.