Във връзка с обявената 24-часова национална стачка в Гърция на 5-ти май временно се променя организацията на движение на международните влакове между България и Гърция.

По тази причина на 4 май международният влак „Румъния" от Букурещ за Солун (през София) ще пътува само до София. На 5-ти май същият влак, който пътува по обратното направление ще замине за Букурещ от Централна гара София, вместо по обичайното си разписание от гарата в Солун.

За клиентите, които ползват тези два международни влака за пътуване на територията на страната е осигурен влак в състав от два второкласни вагона, който ще пътува по обичайното разписание на международните влакове от София до Кулата и обратно.

През утрешния ден директните спален и кушет вагони за Атина, които се движат в състава на следобедния международен бърз влак от София за Солун, ще пътуват само до Солун. На 6-ти май същите два вагона, които се движат в състава и на сутрешния международен бърз влак от Солун за София, ще потеглят от гара Солун, вместо от Атина.

Във връзка със стачката, на 5-ти май няма да се движат двата сутрешни международни влака, както и двата следобедни международни влака, които пътуват между София и Солун.

От „Български държавни железници" ЕАД съобщават, че ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция.