Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел е възстановена напълно от днес, 27 август, съобщават от  Агенция по вписванията.

Всички свързани с регистъра услуги вече са възможни на място в Агенция по вписванията и нейните регионални структури.

От 16 часа днес всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, също ще бъдат възстановени.

Борисов уверен, че Търговският регистър ще работи до края на седмицата
Обновена

Борисов уверен, че Търговският регистър ще работи до края на седмицата

Трябва да сме готови обаче и за хакерски атаки

Припомняме, че Търговският регистър се срина във вторник, 10 август 2018 г. Агенцията по вписванията обявиха, че причините са технически, а регистърът трябваше да бъде пуснат още на същия ден. Това обаче не се случи.

На 16 август бившият вече директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заяви че няма засега намерение да подава оставка, а като определение за кризата каза: "Случват се такива неща."

На следващия ден - 17 август, се състоя среща между премиера Бойко Борисов и министъра на правосъдието Цецка Цачева. Срещата не бе оповестена предварително, като и до този момент няма яснота по темите на разговора.

Премиерът Бойко Борисов изказа недоволството си от ръководството на Агенцията по вписванията заради продължаващия от 10 август срив на Търговския регистър. Борисов обаче заяви, че смяна на ръководството и уволнения няма да има, докато кризата не се овладее.

Въпреки изказаните опасения и критики и до този момент няма ясна информация на какво се дължи срива в най-важния за функционирането на икономиката регистър. Вицепремиерът Томислав Дончев настоя, че виновни за кризата има, като това включва и вина по неизпълнение на задължения и отговорности.

От "Правосъдие за всеки" настояха да бъде поета реална отговорност за ситуацията.

Волен Сидеров защити назначението на Козарева

Волен Сидеров защити назначението на Козарева

Някой се притесняват, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни