С безсрочни протести заплашват тютюнопроизводители от сдружение "Басма" заради решението на държавата да наложи корпоративен данък върху националните доплащания, получени през 2017 година, съобщи БНР.

На площада в Хаджидимово тютюнопроизводители от сдружението заявиха, че няма да се огънат под натиска на репресивната държавна машина. По думите им, втора седмица са подложени на тормоз с писма и обаждания от служители на НАП.

"Тези средства, ние ги получаваме от 2011 година. И сега - 2018 година, получаваме писма и телефонни обаждания, че дължим корпоративния данък 10% от миналата година", заявиха земеделците.

Исканият корпоративен данък върху доплащанията за референтен период не се дължи, категоричен е председателят на тютюневото сдружение "Басма" Иван Сабахлъков.

Тютюнопроизводители протестират заради неизплатени пари от фалирала гръцка фирма

Тютюнопроизводители протестират заради неизплатени пари от фалирала гръцка фирма

Чакат парите си вече втора година

"Политическите партии дали плащат 10-процентен данък върху субсидията, която взимат от всички нас? Казвам го, че този път продължителността на протестите са с безкраен срок", заяви той.

"Протестираме, защото аз съм участник в обсъждането, което през 2014 година взе решение, че данъците върху тези помощи или т.нар. субсидии, или както искат да ги тълкуват, са освободени от корпоративния 10-процентов данък".

ДФЗ преведе над 84 млн. лв. на тютюнопроизводителите

ДФЗ преведе над 84 млн. лв. на тютюнопроизводителите

За Кампания 2017 г.