Българинът пазарува все повече в интернет, като само за последната година сключените търговски сделки онлайн са се увеличили двойно. Това показват данни на сайт за електронна търговия, информира БНР.

Само за февруари 2010 г. посетителите в сайта надвишават 1 млн. души, а увеличението на потребителите за последната година е с над 140%. Така броят на регистрираните купувачи и продавачи в сайта е 200 хиляди.

Въпреки кризата и данните за намаленото потребление на българина, очертава се тенденция за увеличение на онлайн пазаруването.

От февруари 2009 г. до февруари 2010 г. двойно е нараснал среднoдневният брой на публикуваните за продажба артикули и едновременно с това два пъти са се увеличили среднодневните продажби, отчитат експертите от интернет портала.

Според данните, oсновна причина за увеличеното онлайн купуване са значително по-ниските цени онлайн, което е от първостепенно значение за всеки трети българин, сочат проучванията.

Първите места в онлайн пазаруването държат София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе, а активността във Велико Търново, Благоевград и Добрич постоянно нараства.