Металургичния комбинат „Кремиковци" е с нова структура на управление, съобщиха от пресцентъра на компанията днес.

Вилас Джамнис е назначен за главен изпълнителен директор на "Кремиковци" АД. Димитър Кузманов става изпълнителен директор на дружеството по общо управление и развитие на фирмата, Субхаш Махешвари - изпълнителен директор по веригата на доставките и Маурицио Роза - изпълнителен директор, отговорен за маркетинга.

Назначенията са в сила с решение на Софийския градски съд от 6 юли 2006 г.

През януари 2006 г. Джамнис бе назначен за оперативен директор на "Кремиковци", а през февруари т. г. той стана председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на "Кремиковци".

„Уверен съм, че "Кремиковци" има добро бъдеще и ще просперира, въвеждайки нови мениджърски инициативи и технология. Възнамеряваме да завършим нашите проекти и колкото се може по-скоро да постигнем производство на 150 000 тона ГВ-рулони месечно. Това още повече ще укрепи цялостните позиции на "Кремиковци", заяви новият изпълнителен директор на комбината.

През следващите 5-7 години "Глобал стийл холдинг лимитид" възнамерява да вложи над 350 млн. долара в различни инвестиционни проекти за модернизация на производството на "Кремиковци", коментира Кузманов.

Това ще позволи да започне производството не само стомана с обикновено търговско качество, но и високотехнологични продукти, които ще бъдат с по-голяма принадена стойност. Те ще увеличат съответно приходите и печалбата на фирмата, заяви още изпълнителният директор по общо управление и развитие на фирмата.