Заведенията протестно се насочват към Орлов мост. Това става ясно от позиция на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

Протестните действията ще започнат от утре (11.08.). Те ще се организират всеки ден, на едно и също място и в един и същи час.

*София - Орлов мост.

*Варна - паркингът под кръговото на Парк Март, срещу р-нт "Парми".

*Пловдив - бул. "Цар Борис III-ти Обединител"

Начало: 16:00ч.

Край: 18:00ч.

МЗ отрича да се налагат мерки в София засега

МЗ отрича да се налагат мерки в София засега

Все още 14-дневната заболеваемост за района на София град е 89/100 000

В позицията си те заявяват, че искат оставките на здравния министър Стойчо Кацаров, Данчо Пенчев, Ангел Кунчев и всеки, който е участвал в създаването на плана за действие за борба с коронавируса.

Те допълват, че са убедени, че ако са единни и действат като едно цяло, могат да постигнат суверенитет, който им е гарантиран от Конституцията на България.

"Стига мачкане! Стига дискриминация! Стига фалити, лъжи и демагогия!Единственото, което искаме е да работим. Да работим нормално и да осигуряваме прехраната на нашите семейства и служители. Да забавляваме нашите гости, осигурявайки им най-доброто, на което сме способни. И имаме нужда от всички вас! Нека покажем, че никоя държавна институция не може да си играе с нашата свобода", категорични са.

Припомняме, тази сутрин директорът на РЗИ Данчо Пенчев каза, че ще има ограничаване на дейността на заведенията в София - заради увеличаване на болните от коронавирус.

По-късно заведенията обвиниха в геноцид служебното правителство.