Няма лошо от БСП да сезират ЕК за концесията на летище "София", но само когато имат конкретни предложения. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV министърът на транспорта Росен Желязков.

Той очаква, когато бъде избран концесионер правителството да се обърне задължително към ЕК. Така Комисията може да провери участника и да дали има държавна помощ, каквото е твърдението на БСП, подчерта Желязков.

Следваме последователна и ясна политика по отношение на Летище София, каза Желязков.

БСП сезират ЕК за условията на концесията на летище "София"

БСП сезират ЕК за условията на концесията на летище "София"

Държавата ограничавала конкуренцията за 35 години напред

Ден по-рано от БСП обявиха, че ще изпратят сигнал до ЕК за концесията на летище "София". Според Желязков обаче действията на социалистите са прагматични и по този начин те следват политическите си виждания.

Настоящият транспортен министър обяви, че БСП винаги са се обявявали против концесиите. По думите му, едновременно с това те са правили едни от най-големите и смислени концесии в България. Вземете концесията на Летище Бургас и концесията на Летище Варна.

Министърът допълни, че държавата съвсем нормално поема ангажимент да не строи друго летище в радиус от 100 км, но това не спира частни инвеститори да строят.

"В момента имаме инвестиционно предложение за летище "София-запад", посочи той.

Пак удължават подаването на оферти за концесията на летище София

Пак удължават подаването на оферти за концесията на летище София

Това се случва за трети път

За случая със задържания либийски кораб "БАДР" в български териториални води Желязков увери, че Гранична полиция и Морската администрация са изпълнили ангажиментите си.

Припомняме, вчера танкерът беше върнат на пристанище в Бургас, с което българската държава показва, че съдейства случаят да бъде разрешен.

Гранична полиция съдействала на пристанищните власти за либийския танкер

Гранична полиция съдействала на пристанищните власти за либийския танкер

Въвод на либийския танкер не е правен