47% от родителите искат изцяло присъствено обучение за децата си, съобщава БНР.

22% пък са за онлайн обучение на всички ученици заради коронавируса. Това показва онлайн допитване сред повече от 20 000 родители от цялата страна, проведено от Асоциация "Родители" и Института за изследвания в образованието между 30 октомври и 4 ноември.

Най-много привърженици на присъственото обучение има сред родителите от селата и малките градове - там тази опция избират близо 54% от анкетираните.

За сметка на това в областните градове и столицата, където са концентрирани големите училища, процентът намалява съответно на 49% и на 41%.

Близо 80% от учителите искат изцяло е-обучение

Близо 80% от учителите искат изцяло е-обучение

Над 76% смятат училищната среда за опасна за работа

Най-много привърженици на присъственото обучение има сред родителите на деца в начален етап - 52%, докато най-малко са сред родителите на гимназистите- 43%.

Предложението за преминаване към дистанционно обучение за отделни етапи се подкрепя от 14% от родителите, а 16% са за смесена форма на обучение, която комбинира присъствено и онлайн обучение по определена схема.

Близо 80% от анкетираните родители са от областните центрове в страната и от София, а останалите са от малки градове и села. 90% от запитаните са майки, а останалите 10% - бащи.

Припомняме, вчера стана ясно, че близо 80% от учителите искат изцяло е-обучение.

Училищата с 20% заболеваемост минават на дистанционно обучение

Училищата с 20% заболеваемост минават на дистанционно обучение

Всички граждани със симптоми за COVID-19 ползват тестове безплатно