До 6 месеца затвор може да получи майка, която е нанесла побой над учителка в двора на училището.

Прокуратурата в Павликени е повдигнала обвинение на жена от село Върбовка, област Велико Търново заради побой над младшия възпитател от 1 до 4 клас в Основното училище „Филип Тотю” в селото.

Случаят е от 11 ноември 2015 година, когато в двора на училището майката нападнала учителката. Пострадалата жена е била е била с кръвонасядане на долната устна и на лявата буза на лицето. Обвинението срещу агресивната майка е за нанасяне на лека телесна повреда.

Според Наказателния кодекс действията на майката могат да бъдат наказани с до 6 месеца затвор или пробация и глоба от 100 до 300 лева. (НК, чл. 130, ал. 2 и бл. 131, ал.2)

Причината за нападението над учителката е, че тя е направила забележка на дъщерята на агресивната майка, тъй като детето е блъскало по-малки ученици в двора на училището.

Засегнато момичето разказало за случая на майка си, която веднага отишла в двора на училището, където възпитателка била все още с децата.

В рамките на разследването са разпитани свидетели, включително и ученици, които са присъствали на инцидента.

Обвинената жена с инициали Т.Я. е с мярка за неотклонение „подписка”.

Припомняме, само преди няколко дни имаше два инцидента с побой над преподаватели. Единият случай беше от Малко Търново, а другият от Севлиево.

И в двата случая родителите нападнаха учителите на децата си, недоволни от грижите, които се полагат за тях.