Европейско качество на образование със засилено практическо обучение на студентите, по-висок социален статус на преподавателите и устойчиво развитие на Медицинския университет-Пловдив са основните цели в Програмата на доц. д-р Георги Паскалев, който снощи бе преизбран за ректор на висшето училище.

В гласуването участваха 182 делегати, 169 от които решиха да му делегират нов 4-годишен мандат.

Общото събрание избра още председател, зам.-председатели, академичен и контролен съвет. За първи път новият стар председател на ОС на МУ-Пловдив доц. Запрян Запрянов от Медицинския факултет ще има не един, а двама заместници. Делегатите решиха това да бъдат доц. Веселин Йорданов от Факултета по дентална медицина и доц. Данка Обрешкова от Фармацевтичния фалултет, за да осигурят равно представителство на трите факултета в ръководството на висшия орган на управление на МУ.

Познавам университета в дълбочина и през следващия мандат искам да му дам европейското лице, което заслужава, заяви доц. Паскалев, след преизбирането си за ректор. Според доц. Паскалев най-важното обаче е да се засили практическото обучение на студентите, защото общата слабост на медицинското образование е, че произвежда лекари-теоретици с висок коефициент на интелигентност, но с нисък опит.