10 700 подписа и искане за отчуждаване на имота на детска градина „Теменужка" внесоха в деловодството на община Варна тази сутрин родители на деца, посещаващи забавачницата в централната част на града.

Не знам дали реално можем да искаме това, но съветваме общината да го направи при положение, че изгуби съдебните спорове със собствениците, заяви Вълчан Вълчанов, един от родителите, цитиран от dnesplus.bg

Припомняме, след продължителна съдебна битка община Варна загуби дело срещу реститути на сградата. Така в момента местата на над 100 деца в предучилищна възраст са под въпрос.

Родителите на децата от детската градина изпратиха отворено писмо до президента, до премиера и до министъра на правосъдието, в което настояваха за незабавната им намеса за разрешаване на възникналия проблем.

При внасянето на искането в деловодството днес родителите бяха посрещнати от зам.-кмета по образованието Коста Базитов, който каза, че е в течение на всички техни желания, които са и желания на общината.

Аз съм сигурен, че тази подписка ще послужи за вземането на добро управленски решение, посочи той. Според него има установена практика на отчуждаване на имоти за изграждане на обществени обекти.