Включиха и Мултифункционалния младежки образователен комплекс в Плана за възстановяване и устойчивост на България. Това стана с подкрепата на Българската стартъп асоциация, съобщиха от президентската администрация след среща на президента Румен Радев и Иван Василев - член на Управителния съвет на Българската стартъп асоциация, и Алексей Христов - председател на Управителния съвет на Сдружение на олимпийските отбори по природни науки.

От BESCO подкрепят изграждането на Мултифункционален младежки образователен комплекс за наука и иновации. Той бе предложен от президентството към Проекта на План за възстановяване и устойчивост на Република България. Позицията на BESCO се дължи и на последователните усилия на организацията за осъществяването на подобен проект в страната ни.

КНСБ: България закъснява с Националния си план за възстановяване и устойчивост

КНСБ: България закъснява с Националния си план за възстановяване и устойчивост

Неофициално страната ни трябва да го представи преди Коледа

"Днешните ученици ще бъдат хората, които ще реализират дългосрочните ни амбиции за иновативна българска икономика, затова трябва да подкрепим тяхното образование, като създадем възможности за извънкласна дейност за развитие на потенциала на българските младежи. Това е идеята на Мултифункционалния младежки образователен комплекс", заяви Румен Радев.

Целта е всеки родител да може да заведе детето си на безплатни извънкласни дейности по иновативно обучение. Проектът предвижда комплексът да се превърне и в дом на българските олимпийски отбори по формални, природни и приложни науки. Третият модул от проекта е "Развитие на иновации и технологии".

От БСК критикуват сектор по сектор Плана за възстановяване и устойчивост

От БСК критикуват сектор по сектор Плана за възстановяване и устойчивост

Под "иновации" в повечето мерки се разбира физически обект, а не връзката между хората

Очакването е Мултифункционалния младежки образователен комплекс да допринесе за подобряване на квалификация на кадрите в България. Има потенциал той и да привлече български специалисти, които се реализират зад граница, заяви Иван Василев от BESCO.