Конфедерацията на независимите синдикати в България отрече появили се в медиите публикации, че не подкрепя законопроекта за изменение и допълнение на Закона за социално подпомагане, който беше обсъден на вчерашното заседание на НСТС.

Синдикатите са категорични, че обвързването на държавната подкрепа за семействата с деца и присъствието им в образователната система е обосновано, поради което подкрепят целта на законопроекта все повече деца да бъдат върнати в училищата.

Те обаче настояват в закона да бъде разписано ясно, че в случаите на прекратяване на помощите, децата няма да бъдат лишавани от права, а ще продължат да ги ползват, но чрез училището, в което са записани и следва да посещават.

В МОН недоволни от сегашните санкции за безотговорни родители

В МОН недоволни от сегашните санкции за безотговорни родители

Спирането на детските надбавки само за месец не работи, убедена е Сачева

В своята позиция КНСБ изразява надежда, че при окончателното формулиране на нормативните текстове преди второ четене в парламента, този въпрос ще бъде разрешен.

Припомняме, вчера беше проведено обсъждане на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за социално подпомагане по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Днес министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че подкрепя санкциите за родители, които не пращат децата си на училище.

От своя страна зам.-министърът Деница Сачева посочи, че спирането на детските надбавки само за месец, каквито са настоящите санкции, не работи.

Вълчев подкрепя санкциите за родители, които не пращат децата си на училище

Вълчев подкрепя санкциите за родители, които не пращат децата си на училище

Целта е децата не само да бъдат записани в училище, но и да посещават часовете, обясни той