Има реална опасност няколко детски градини в район „Централен" в Пловдив да бъдат затворени, ако не бъдат осигурени пари за спешни ремонти. За това предупреди кметът на района Райна Петрова.

Според нея са необходими над 1 милион лева, за да се изпълнят всички направени предписания от контролните органи в детските заведения и да бъдат извършени най-належащите ремонти.

Тя обясни, цитирана от радио Пловдив, че след масираните проверки на новосъздадената Агенция по храните в Пловдив, са дадени указания за ремонти на кухненските блокове и подмяна на оборудването, което е от преди 30 години.

До момента, въпреки многобройните докладни, изпратени до община Пловдив, не са отпуснати никакви средства за да бъдат изпълнени изискванията, а срокът е 30 април, коментира Петрова.

Реално застрашени от затваряне са "Незабравка" и "Майчина грижа", но има още 14 заведения, на които трябва да се извършат ремонти на отоплителната система, асансьорите и покривите.

Тревожен е фактът, че въпреки подадените проекти от миналата година, нито район „Централен", нито някой от другите - „Западен", „Северен" и „Източен", са получили пари от специализирания общински фонд - СУСОФ, изтъкна Петрова.