Не е лошо един родител да е до детето си и да му дава знания. Не е лошо децата и родителите да са заедно, въпрос е доколко това е добре за децата, това изтъкна Таня Михайлова, заместник-министър на образованието, в студиото на БНТ във връзка с темата за дистанционното обучение и недоволството на родителите.

Михайлова е убедена, че именно сега родителите виждат какъв е трудът на учителите и го оценяват.

Докога ще бъде така, зависи от компетентните органи, изтъкна Михайлова. Съобразяваме се със ситуацията, в която се намираме и сме загрижени, подчерта заместник-министърът на образованието.

Няма да има нулева учебна година, уверява Вълчев

Няма да има нулева учебна година, уверява Вълчев

Продължителното онлайн обучение води до дефицит

Във всички училища са взети мерки срещу пандемията. Около 5% от учениците не са включени в дистанционната форма на обучение.

Затварянето не е най-доброто за най-малките деца, когато се формират умения за учене, стана ясно от коментара й. Ако тенденцията е към затихване на епидемията, първо ще отворят детските градини и след тях и училищата. Има вероятност първият срок да приключи в дистанционна среда според Михайлова. Учениците трябва да са в класните стаи, е становището на МОН и на родителите, но това трябвало да става по безопасен начин.

На този етап е рано да се каже кои теми ще отпаднат от матурите. Изпити ще има, както и олимпиади, обясни заместник-министърът.

47% от родителите искат изцяло присъствено обучение

47% от родителите искат изцяло присъствено обучение

16% настояват за смесена форма на обучение