Ако е вярно това, че Паисий ще бъде заменен от Робинзон Крузо в българските учебници, това е основание за оставка в министерството.

Това е заличаване на българското самосъзнание, беше категоричен евродепутатът Ангел Джамбазки в студиото на БиТиВи.

Той поясни, че в учебниците по история има големи празнини и то точно тези, които учат и възпитават в национално самосъзнание.

Нужен е според Джамбазки сериозен преглед на учебното съдържание по литература, история и музика, както и това да се чуе стратегията на МОН за възпитаването на родолюбие.

Според коментара на евродепутата, на практика такава стратегия няма, тъй като от учебниците ще разберем за някакви цигански каручки и подобни псевдотолерантности, но няма да прочетем Яворото стихотворение „Арменци”.

Ако са верни тези неща, те са основание за оставка в министерството, коментира Джамбазки.

Няма решение за забрана на ритуала кръщение в църква нито на европейския парламент, нито от комисията, успокои поредната медийна истерия Ангел Джамбазки.

Той обясни, че това не е в правомощията на Съюза, защото е вътрешна работа на всяка една държава, а и на всяко едно вероизповедание. Той призова да се чете малко по-критично както в социалните мрежи, така и информационни сайтове и хората да не вярват на такива безумни неща.