В класните стаи на столичното 26-то училище влизат психолози. Те ще работят с децата, след като техен съученик бе прострелян преди дни.

Пред Нова телевизия педагогическият съветник на столичното училище Генадий Метвеев коментира, че това е голяма травма за всички ученици. Задачата на психолозите била да определят кои са преките участници. Те ще разговарят с целия клас.

Припомняме, че в петък скандал между тийнейджъри е ескалирал и е довел до стрелба. Инцидентът станал пред сградата на столичното 26-то училище "Йордан Йовков" в кв. „Княжево”. 

16-годишният Ивайло е прострелял 14-годишния Даниел с боен пистолет. Пострадалото момче е настанено в „Пирогов”, оперирано е и опасност за живота му няма.

Съдът вчера остави в ареста стрелеца. Той е обвинен в опит за убийство. Прокуратурата обясни, че младежът добре е обмислил и подготвил стрелбата. Причината по всяка вероятност е спор за момиче, започнал в социалните мрежи.

Генадий Метвеев заяви още, че психолозите ще положат грижи и за малката сестра на стрелеца. Тя учи в същото училище. Момичето не е виновно. Тя трябва да бъде тук, отбеляза експертът.

От своя страна експерт по охрана и сигурност и депутат от ГЕРБ Маноил Манев коментира, че ако се съставят актове на родителите, чиито деца носят ножове и палки, те ще започнат да ги контролират. Боксовете, ножовете и палките трябвало да се продават само срещу лична карта и да могат да се носят само от пълнолетни. Ако има хванати непълнолетни, полицията да санкционира родителите им, обясни Манев.