От нивото на комуникация и съобщенията зависи нивото на обществено-икономическото развитие на всяка държава. Това заяви президентът Румен Радев на официална церемония по откриването на академичната учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Малко висши училища могат да се похвалят с вашата история, а и не само. Трябва да отдадем дължимото на българските държавници от българските години след Освобождението, които прозряха необходимостта от кадри в пощите и телеграфните агенции. Резултатът е много бърз и той е във вашето висше учебно заведение, изтъкна държавният глава.

По думите му подготвените кадри за телеграфа и пощите са сред пионерите в развитието на младата българска държава. Днес вие продължавате тази традиция, защото и днес продължават да се готвят кадри за държавните, общински органи и за всички сфери на обществения живот, каза Радев.

Той поздрави ръководството на университета за новите хибридни специалности. Това не е просто значим принос в дадени сектори, а това е бъдещето на българското висше образование, подчерта президентът.

Със знанията, които придобивате, с вашите специалности, вие ще сте хората, които ще определят хода на развитието на обществото. Желая ви успех, бъдете огромни професионалисти и успешни в утрешния ден, обърна се в заключение Радев към студентите.