Родители на деца от столичната детска градина 164 "Зорница" защитават уволнената директорка Мариана Иванова. Майката на едно от децата Антоанета Димитрова изпрати отворено писмо до кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Протест на "неизрядната" детска градина в защита на директорката

Протест на "неизрядната" детска градина в защита на директорката

Екипът на детската градина смята, че директорката е уволнена безпрецедентно

В писмото си Димитрова защитава директорката на детската градина, която беше уволнена вчера. Антоанета Димитрова изтъква, че изпратените до институции от нея писма не са били взети предвид. Тя изтъква и подписка в защита на Иванова, която е подписана от над 300 родители.

Майката иска да получи информация на базата на какви документи и доказателства за нередности е уволнена Иванова. Тя изказва надеждата си документите по направените проверки също да станат обществено достояние. Жената призовава кмета на столицата за пълна прозрачност и обективност на проверките.

В защита на директорката се изказа и друг родител на дете, посещаващо градината.

Родители защитават директорката на неизрядната детска градина

Родители защитават директорката на неизрядната детска градина

Директорката отрича всички обвинения

"Крайно несъгласен съм с това, тъй като с времето тя е доказала перфектния си професионализъм и всеотдайност към работата в детската градина", в отворено писмо заяви Виктор Богданов, баща на момиченце от детската градина. Той допълва, че Мариана Иванова винаги е била свързващото звено във веригата родители-учители и е откликвала мигновено на всеки възникнал проблем.

В друго отворено писмо родителите на деца от детска градина "Зорница" също защитават уволнената директорка. Според тях детската градина е една от най-желаните и привлекателни градини благодарение на г-жа Иванова, която е вложила "сърце и душа".

Родителите изтъкват, че благодарение на директорката децата им са щастливи и получават грижи. За Иванова децата били най-важни. Защитниците й акцентират на добрата организация на Мариана Иванова и на професионалния екип, който тя е събрала.

Детска градина в София приела по втория начин 24 деца

Детска градина в София приела по втория начин 24 деца

Проверка е извършена по жалби от служители на детската градина и сигнали от граждани

"Нашата директорка е амбициозен и отговорен човек, който откликва във всяка ситуация. Ние, родителите не подкрепяме поисканото отстраняване на този прекрасен и деен човек", обясняват в писмото си.

Родителите апелират към обективна преценка и настояват желанието и мнението им да бъдат взети с най-висок приоритет от всички инстанции.