От столичната детска градина 164 "Зорница" излизат на протест. Служителите информират, че протестът е във връзка с "безпрецедентното уволнение (от страна на столична община)" на г-жа Мариана Иванова, директор на 164 детска градина в столичния квартал "Горна баня".

Екипът от служители готви ефективна стачка. 35 души, членове на СБУ, се заканват, че ще стачкуват в защита на директорката. Това съобщи Мариета Велкова - председателят на СБУ в ДГ 164 "Зорница".

Родители защитават директорката на неизрядната детска градина

Родители защитават директорката на неизрядната детска градина

Директорката отрича всички обвинения

Припомняме, директорката на детската градина беше обвинена, че е приела деца без документи за кандидатстване. Нарушението е установено при проверка на дирекция "Образование" на Столична община и администрацията на район "Овча купел".

Ръководството на детска градина 164 "Зорница" в столичния квартал "Овча купел" направило нарушения на Наредбата за прием на деца в общинските детски градини на територия на Столична община.От общината твърдят, че за 24 деца липсват кандидатури в информационната системата за обслужване на детските заведение на СО.

Детска градина в София приела по втория начин 24 деца

Детска градина в София приела по втория начин 24 деца

Проверка е извършена по жалби от служители на детската градина и сигнали от граждани

Директорката Мариана Иванова отрича всички обвинения. "Уважавам моите родители, за мен те са еднакви независимо как са влезли по извънреден прием или по стандартен", обясни Иванова и добави, че е принудена да подаде оставка. Тя отсече, че в градината не са приемани деца извън системата.

Преди две седмици пред детската градина 164 "Зорница" се събраха много родители на деца от учебното заведение. Те защитиха директорката.

"Не смятаме, че махането на директорката, ще освободи повече места", категорични са родители. За тях е важно децата да са добре. "Работата на директорката е отлична", коментира майка на дете от градината.

Родителите смятат, че проблемът с децата и кой къде е приет е глобален за София. Проблемът е институционален по тяхно мнение.