Владимир Атанасов Училището в джебелското село Припек ще бъде деактувано от общинска в държавна собственост, съобщи пред Радио НЕТ министърът на образованието и науката Владимир Атанасов. По този начин то ще бъде изцяло на държавна издръжка.

Припомняме, че жителите на Припек станаха обект на медийно и обществено внимание, след като организираха граждански протест, за да запазят местната гимназия от закриване.

Жителите на Припек получиха най-много гласове в първото по рода си допитване до слушателите на НЕТ “Българинът на 2002-ра”.

На официалната церемония по награждаването министър Атанасов удостои хората от Припек със статуетката на известния наш скулптор Вежди Рашидов. Кметът на Припек Здравко Белев и директорът на училището Боян Шоков не успяха да пристигнат в София поради големия сняг, който е блокирал пътя от селото към Джебел.

Пред Радио НЕТ днес Боян Шиков изрази задоволство от решението на министъра на образованието и благодари на Радио НЕТ и на всички останали медии и граждани за подкрепата.