Изненадващо финансовото министерство изрази готовност да предложи допълнителни 40 млн. лева за образование за следващата година.
Припомняме, до вчера просветният министър твърдеше, че пари няма и бюджетите за догодина не могат да се променят.

Увеличението на средствата предстои да бъде обсъдено преди второ четене на проектозакона, уточняват от ведомството на Дянков.

„Готовността" идва само няколко часа, след като на пресконференция от Атака поискаха 40 млн. лв. повече за образование през следващата година.

Националистите настояха за промяна в проектобюджета за 2011 година.

Лидерът на партията Волен Сидеров заяви, че очаква управляващите от ГЕРБ да приемат искането и посочи, че то е съгласувано с мнозинството. Според него тези допълнителни средства могат да бъдат взети от централния бюджет.

От Министерството на финансите отбелязват, че с това си действие „отговарят на завишените обществени очаквания и потвърждават трайния ангажимент на правителството по отношение на неговите ясно заявени приоритети".

Основен сред тях е създаването на условия за успешно реформиране на системата на висшето образование и за повишаване на неговото качество.

Припомняме, с депутатите си Атака осигуряват на ГЕРБ мнозинство в парламента и безпроблемно приемане законите, прокарвани от управляващите.