Софийският университет "Св. Климент Охридски" обявява допълнителен прием на студенти за различни специалности за учебната 2011/2012 година, съобщи информационно-рекламният център на СУ.

Над 500 са местата за редовно обучение и около стотина - за задочната форма на обучение за различните специалности, уточниха от СУ. Сред специалностите, по които ще има допълнителен прием, са "Философия", "История", "Етнология", "Социални дейности", "Българска филология", "Славянска филология", "Математика",  "Информатика", "Физика", "Химия", "Компютърна химия", "Биология и английски език", "Икономика", "Теология".

Кандидатите трябва да отговарят на следните условия - да не са класирани за студенти в СУ или да не са участвали в кампанията на висшето училище. От 12 до 17 септември е срокът за регистрация на кандидат-студентите. Те трябва да представят молба по образец, копие от дипломата си за средно образование, квитанция за платена такса от 30 лева, служебна бележка с резултати от кандидатстудентски изпити, положени в друго висше училище, валидни за съответната специалност в СУ. Документите ще се приемат в Информационния център на Ректората. Такса няма да плащат кандидатите в Софийския университет, регистрирани с входящ номер в етапите на класиране, уточняват от висшето училище.

Ще има и допълнителни изпити на 19 септември - устният изпит по теология ще е от 9.00 ч. в сградата на Богословския факултет, на площад "Света Неделя". Изпитът по физика също е от 9.00 ч., но в сградата на Физическия факултет, на бул. "Джеймс Баучър" 5. На 21 септември ще бъде обявено класирането на кандидат-студентите за допълнителния прием в СУ. Приетите ще могат да се запишат на 26 и 27 септември.