МОН е получило снощи достатъчно тестове за еднократно тестване на всички ученици от 1 до 12 клас за следващата седмица. Това заяви в парламента служебният образователен министър Николай Денков.

В склада е имало тестове, те са били разпределени в РУО в страната. С получените късно снощи тестове - 90 000, осигурени от МЗ, тестовете са достатъчни за следващата седмица за всички ученици, стана ясно от думите на министъра.

А как ще става натам: Следващата седмица се очаква да дойдат тестовете за по-следващата, обещанието е дало МЗ, уточни още Денков.

МЗ обяви: Осигурени са тестове за всички ученици до края на годината
Обновена

МЗ обяви: Осигурени са тестове за всички ученици до края на годината

От утре страната ни излиза от тъмночервената зона

Нека не стресираме родителите и учителите, бяха стресирани, от момента, в който беше променена заповедта, с тестовете, които пристигнаха късно снощи - за следващата седмица сме осигурени, призова още той.

На въпрос дали ще остане министър на образованието - Николай Денков каза, че не знае. "Това, което беше говорено, беше да помогна на ПП за подготовката на програмата и в дискусията в сектор "Образование". В момента не стои въпросът за моя пост на дневен ред, да се видят преговорите."

Припомняме, че вчера здравният министър Стойчо Кацаров пусна от 6 декември всички ученици да се върнат в класните стаи с тестване веднъж седмично. Преди това образователният министър Николай Денков предупреди, че тестове за всички няма.