УНСС започва прием на документи за редовните кандидатстудентски изпити.

Документи ще се приемат до 8 юли.

Първият изпит по математика е на 11 юли, на 12 юли е изпитът по чужд език /английски, немски, френски, испански, руски/, на 14 юли - по български език и литература, на 16 юли - по география на България, на 18 юли - по история на България, на 19 юли - по икономика, на 21 юли - журналистика, писмен, на 26 юли - журналистика, устен.

Всички изпити започват в 9 ч. и продължават три астрономически часа. Приемът за учебната 2009/2010 г. за втори път ще бъде по професионални направления.

Във висшето училище се обучават бакалаври в шест професионални направления - "Икономика", "Администрация и управление", "Политически науки", "Право", "Обществени комуникации и информационни науки" и "Социология, антропология и науки за културата". Университетът ще приеме общо 3475 студенти, разпределени по професионалните направления.

При подаването на документите кандидат-студентите получават компютърна разпечатка, в която са отбелязани: датата, часът, сградата и залата, където ще се състои изпитът. Оценките се обявяват най-късно 48 часа след всеки изпит в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез кратки текстови съобщения до кандидат-студентите, пожелали това.

От УНСС отбелязват, че и през тази година се запазва условието кандидат-студентите да имат минимален бал от осем единици, образуван като сума от оценките от матурите по български език и литература и по математика, или по български език и литература и по история. Ако е държана матура само по един от посочените предмети, минималният бал от осем единици се определя като сума от оценката по съответния предмет от дипломата за средно образование и оценката от матурата. Ако не е държана матура, минималният бал се определя като сума от оценките по съответните предмети от дипломата за средно образование.

За трета година приемът в УНСС става чрез единен приемен изпит - тест, който се състои от задължителна и специална част.