В малките населени места, където в цялото училище една смяна е от 70-80 души, нека децата отиват да се учат присъствено. Бъдете гъвкави.

Това препоръча премиерът Борисов на здравния министър Костадин Ангелов. На работното съвещание при премиера Бойко Борисов участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

Очакваме 160 000 ваксини в началото на март месец

Очакваме 160 000 ваксини в началото на март месец

В момента у нас няма доказани случаи на грип А и на грип Б

Премиерът изиска решенията за присъственото обучение в различните общини да се взимат локално, а и учителите настояват за такъв подход.

"Със засилването на процеса на ваксинация и с увеличението на броя на оздравелите българи, това е един от начините през април, май, юни държавата вече да излезе от тази криза", каза премиерът.

Тъй като доставките на ваксините вече са регулярни, може да започне по-масово ваксиниране, както и да бъдат напълно покрити служители като полицаи, военни, учители, работещи в театри, и др.

Проф. Хайрабедян: Ваксинирането на малък брой хора не помага на цялото население

Проф. Хайрабедян: Ваксинирането на малък брой хора не помага на цялото население

Комбинирането на ваксините може да има непредвидими реакции при някои хора

По думите на здравния министър Костадин Ангелов се очаква отговор за желанието на родителите за тестването на учениците. Основната ни цел е да осигурим безопасна среда на присъствен учебен процес в училищата, добави министърът на здравеопазването.