Предучилищното образование остава задължително за всички деца, навършили пет години.
Това решиха народните представители при разглеждане на второ четене на промените в Закона за предучилищното и училищно образование.

След като отхвърлиха антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева, депутатите се захванаха с измененията на образователния закон, който също е сред приоритетите на управляващите.

Да проследи дебатите в пленарна зала дойде и министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Припомняме, още в първия си работен ден след ваканцията народните избраници се скараха за наименованието на закона, но до гласуване вчера така и не се стигна заради блиц контрола на премиера Бойко Борисов.

Все пак обаче днес мнозинството в пленарна зала окончателно реши законът да носи името „за предучилищно и училищно образование". Критични към това наименования останаха от „БСП Лява България", които до последно искаха образователният закон да бъде Закон за народната просвета или поне да присъства думата „просвета".

Предучилищното образование остава задължително за петгодишните българчета. Въпросът бе повдигнат от страна на Патриотичния фронт, които предложиха децата да тръгват в предучилищна група още от четири годишна възраст.