Невидимата ръка на свободния пазар ще направи така, че енергетиката да се развива. Не трябва да се обезсърчаваме от високите и ниските цени на електроенергия, защото и високите, и ниските цени са нещо хубаво. За това призова Делян Добрев, депутат от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание по време на форум на тема "Устойчива и ефективна енергийна система за стабилна и сигурна икономика".

По думите му за енергетиката в средносрочен план екстремно високите и екстремно ниските цени са нещо хубаво. Десетки хиляди предприемачи направиха така, че да се появяват все нови и нови ВЕИ-та, посочи Добрев. И добави - това било лошо за самите ВЕИ-та, но пък хубаво за енергетиката, тъй като високите цени привличат инвестиции, но и самите ниски цени привличат инвестиции, защото отварят пътя за цени в съхранение.

Според него освен вятър и слънце, може да се появи и трети инвеститор с производство на батерии. България ще е една от първите държави, които ще реализира този модел на производство - от вятър, слънце и батерии, смята Делян Добрев.

Служебният кабинет ще слуша гласа на бизнеса

Служебният кабинет ще слуша гласа на бизнеса

Над 10 млн. лв. по ПВУ са осигурени на българските предприятия за отпускане на кредитни линии и инвестиционни заеми