EVN ще поеме разходите за електроенергията, изразходвана за изсушаването на засегнатите при наводненията в община Камено къщи.

Припомняме, вчера, 7 ноември, омбудсманът Мая Манолова призова електроразпределителното дружество да опрости целите или поне част от сметките на жителите в община Камено. Причината - БЧК предоставиха на бедстващите уреди, с които те да абсорбират влагата от къщите си, но уредите харчат много електроенергия, а хората се страхуват за размера на сметката си за ток.

Манолова зове да се опростят сметките за ток на бедстващите в Бургаско
Обновена

Манолова зове да се опростят сметките за ток на бедстващите в Бургаско

Хората се страхували от високи сметките за ток и не използвали изсушителите за домовете си

От дружеството заявиха, че ще осигурят дейността на абсорбаторите на влага като за целта компанията ще подържа връзка с кмета на община Камено Жельо Вардунски, с когото ще бъдат координирани и допълнително действия за възстановяната на пострадалите села. Тези действия обхващат поправка на паднали огради и други.

Доброволци от програмата за корпоративно доброволчество на електроразпределителното дружество ще се включат и в цялостната дейност по възстановяване на нормалния ритъм на живот в пострадалите села.

Над 13 млн. лв. допълнително за бедствия одобри правителството
Обновена

Над 13 млн. лв. допълнително за бедствия одобри правителството

4 млн. лв. от тях отиват за щетите в Бургас

От ЕВН припомнят и че са съдействали на пострадалите села в община Камено още от първите часове на пороите, когато аварийните екипи са успели да възстановят електрозахранването в максимално кратък срок и въпреки тежките условия.

Към момента Националната дарителска кампания на БЧК за подпомагане на бедстващите хора е събрала над 250 хил. лв.
Всеки, който има възможност да дари средства за подпомагането на пострадалите хора при наводненията в област Бургас, може да подкрепи Националната инициатива на БЧК:

  • чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС;
  • чрез on-line дарения на сайта на организацията;
  • на банковата сметка на БЧК:
    Банка: УниКредит Булбанк
    IBAN: BG29UNCR70001506750406
    BIC: UNCRBGSF
    Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България.
Отпускат 4,3 млн. лева от Фонда за бедствията на Бургас

Отпускат 4,3 млн. лева от Фонда за бедствията на Бургас

Премиерът обеща да се възстанови инфраструктурата