ГЕРБ опровергаха премиера Кирил Петков за изплатените компенсации за високите цени на тока. На брифинг опозицията посочи, че министър-председателят се похвалил с 4,1 милиарда лева компенсации за бизнеса заради скъпия ток. Всъщност от отговор на енергийния министър до Делян Добрев става ясно ,че са платени 1,1 милиарда лева. Не войната и световната конспирация са виновни за инфлацията у нас, критикуваха от ГЕРБ. Хората се чудят защо обедняват всеки ден, каза Делян Добрев.

Истината е в отговора на енергийния министър. Не мога да си обясня Кирил Петков нарочно ли лъже или някой го подвежда, заподозря депутатът. Кой лъже премиера Кирил Петков и го кара да изглежда смешен, подчерта Добрев. Властта не знае какво се случва в тази държава, според опозицията. Освен това ГЕРБ питат ако бизнесът е получил един милиард лева, а от бюджета са изхарчени 4 милиарда лева, къде е разликата. Над 25% е инфлацията при хранителните продукти.

Бизнесът излиза на протест след отказани компенсации за скъпия ток

Бизнесът излиза на протест след отказани компенсации за скъпия ток

Работодателите не срещнаха разбиране от властта на днешната среща

Средната за страната е 14%, два пъти по-висока от средната за ЕС. Според Добрев и Кирил Петков не знае къде са останалите 3 милиарда лева и никой не знае къде са. От отговора на Александър Николов до опозицията става ясно, че от декември до март за компенсации за битовите потребители са дадени малко над 1 милиард лева.