"Лукойл" ще извърши непрозрачно сделката по продажба на компанията. Тази позиция изрази пред БНТ Иван Хиновски, енергиен експерт.

Компанията трябва да знае, че сделката трябва да стане по българското законодателство. Иначе много неща ще бъдат заметени, според него.

Не би трябвало да се повишат цените на горивата при продажба на "Лукойл", смята експертът. Много зависи кой ще е новият собственик, допълни експертът.

"Лукойл" не търси купувач за рафинерията в Бургас

"Лукойл" не търси купувач за рафинерията в Бургас

Компанията не е получавала заявки за продажба

"Лукойл" се оттегля от всички европейски страни, стана ясно от думите му. Всяка страна има суверенно право да си определя акцизната политика, каза Хиновски за новата такса за руски газ. Това отдавна е трябвало да се случи, според него.

"Балкански поток" изпитва ликвидни проблеми, отчете той. Тези акцизи отиват направо в бюджета. Те са справедливи и България има полза от тях, убеден е Иван Хиновски.

Той не изключи възможността да се стигне до арбитраж. В момента е минал пикът с кризата с доставките на газ. Газ има, подчерта той. През зимния сезон обаче ще има ръст на цената на газа, както става всяка зима.

Денков: Интерес към рафинерията на "Лукойл" в Бургас не липсва

Денков: Интерес към рафинерията на "Лукойл" в Бургас не липсва

Дали ще се стигне до продажба зависи от собственика