Заради липса на специална тарифа крадците на ток плащат почти 2 пъти по-ниски от цени от изрядните абонати. Това става, ако ги хванат.

Причината е, че в края на 2018 г. Върховният административен съд (ВАС) окончателно промени правилата, по които се начислява тарифата за електричество, което не е отчетено във фактурата.

Нова телевизия предостави данни от две от трите енергоразпределителни дружества в страната коментираха данни за откраднат електричество.

За 2018 г. ЕВН е ощетена с краден ток за над 1,2 млн. лв. От ЕНЕРГО-ПРО пък са разкрили 1700 манипулирани електромери, които са на стойност 1,2 млн. лева.

Дори да се открие кражба на ток, нарушителите остават ненаказани. Причината е, че много трудно се доказва кой точно е манипулирал електромера, а още по-трудно се таксуват.

Кражбата на ток създава високо напрежение не само в манипулаторите по мрежата.

Искат отстраняване на прокурор от СРП заради сводничество и кражба на ток

Искат отстраняване на прокурор от СРП заради сводничество и кражба на ток

Продължително приканвал млада жена към съвкупления с три лица

В представата на повече българи крадците на ток са обитатели на ромски махали, които се свързват директно с кабел към мрежата или използват легендарни изобретения като "хлебарка", която блокира шайбата на устройството.

Разследват бивш заместник-кмет на Хасково за кражба на ток

Разследват бивш заместник-кмет на Хасково за кражба на ток

Законът предвижда до 5 години затвор и глоба до 15 000 лева

Ако крадците на ток искат да излязат на светло, те трябва да платят сметките си за 3 месеца назад на цена от 7 стотинки за киловат час, а изрядните платци плащат по 13-14 стотинки.

Съдят 6 души за кражба на ток

Съдят 6 души за кражба на ток

Иззети са 250 метра свързващи проводници