11 пробива са отстранени при серията от аварии, предизвикани в ТЕЦ "Изток". Напълно ще е бъде спряно топлоподаването за районите "Младост", "Студентски", "Дървеница" и "Мусагеница". Това обяви ръководството на "Топлофикация"-София по време на изслушване в икономическата комисия на Столичния общински съвет.

34 екипа на "Топлофикация" работят нонстоп. Локализиран е главен пробив в тръба точно пред "Макдоналдс" на Цариградско шосе. Там са насочени техника и екипи, които работят за справянето с проблема, но се изисква време, обясниха от дружеството.

Столичната топлофикация проучва възможностите за внедряването на програма за резервиране електрозахранването на помпените станции.

Енергийното министерство се зае с проблемите с парното на софиянци

Енергийното министерство се зае с проблемите с парното на софиянци

Ще прави проверка

Ръководството на компанията, в лицето на Георги Беловски и Боян Паунов, заяви пред членовете на общинската икономическа комисия, че е възможно Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да наложи глоба в размер от 250 000 лв. до 1 млн. лева. "Топлофикация"-София ще бъде задължена да обезщети гражданите в случай, че аварията не бъде отстранена до 48 часа и при доказана вреда от нейна страна.

Стана ясно още, че дружеството за пръв път се изправя пред такъв правен казус. Засега не е имало авария, която да не е била отстранена до 48 часа.

Телефоните на Манолова прегрели от сигнали за липса на парно в София
Обновена

Телефоните на Манолова прегрели от сигнали за липса на парно в София

Все повече столични квартали мръзнат

"Топлофикация" подава информация през 3 часа за засегнатите райони. Има фейсбук страница, която се поддържа 24 часа и имейл адрес за запитвания и отговори. Разкрити са допълнителни телефонни линии, но лавината от обаждания е много голяма, признаха от "Топлофикация".

"Плахо смея да твърдя, че сме към финала", обясни Беловски. Той обаче не се ангажира със срокове, в които топлоподаването ще бъде напълно възстановено.