ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" провалиха кворума на днешните заседания на Комисията по конституционни и правни въпроси и на енергийната комисия.

Заседания изобщо не се проведоха, като на енергийна комисия да бъде изслушан дойде министърът в оставка Александър Николов. Въпреки интереса, а и проблемите с доставките на газ, и въпреки че точно от опозицията поискаха изслушване на премиера Кирил Петков, което ще се проведе утре, явно по темата интерес в комисия нямаше достатъчен, за да дойдат и да чуят работата на правителството по диверсификацията на доставките.

В правна комисия пък днес трябваше да влезе на първо четене Законопроекта за противодействие на корупцията, внесен от Андрей Атанасов Гюров и група народни представители.

Ситуацията с природния газ у нас - каквато с цяла Европа

Ситуацията с природния газ у нас - каквато с цяла Европа

Хранилището в Чирен запълнено на 35%

Другите два законопроекта, които комисията трябваше да разгледа са още:

Обсъждане за първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс, внесен от Министерски съвет нa 08.03.2022 г. и на Законопроект за допълнение на Гражданския процесуален кодекс, внесен от Министерски съвет.

Обсъждане за първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ратифициране на Протокола за предварително изпълнение на Споразумението относно Единния патентен съд, внесен от Министерски съвет.