"Топлофикация София" ще започне поетапно общото пускане на отоплението в столицата от понеделник, 17 октомври. Това съобщават от дружеството, като уточняват, че решението е взето във връзка с очакваното според метеорологичната прогноза понижение на температурите през следващата седмица.

Тогава щели да бъдат изпълнени двете задължителни условия, при които се пристъпва към общо включване на парното в сградите.

Отоплението първо ще заработи в детските, учебните и здравните заведения, в които то все още не е пуснато. След това ще продължи поетапно включване в жилищните сгради във всички райони и накрая отоплението ще бъде пуснато в административните сгради.

От "Топлофикация" напомнят на гражданите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си. По този начин няма да се налага след пускане на парното, отоплителните тела да се обезвъздушават допълнително. Гражданите трябва да проверят и електронните си уреди за дялово разпределение. Ако дисплеят им е угаснал, трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.

От дружеството подчертават, че преди да бъде пуснато парното, е важно гражданите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. В сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, парното няма да бъде пуснато. Причината е, че в някое от жилищата имало неприключил ремонт.

Ако има граждани, които желаят парното да се пусне по-късно трябва да подадат заявление и подписано от общото събрание на етажната собственост решение.

Допълнителна информация може да се получава на кол центъра на компанията 0 700 11 111, уточняват от "Топлофикация".