"Булгаргаз" предпочита да внася скъп газ от "Газпром", вместо евтин на половин цена от Азербайджан. Това може да свали цените на газа с 20%.

Цената на газа може да падне още тази зима, ако количествата в хранилищата се нормализират". Това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по "Нова нюз" Владислав Панев от "Зелено движение", част от "Демократична България".

Газпром плаща 349 млн. евро предварително за да резервира капацитета на тръбопровода в България

Газпром плаща 349 млн. евро предварително за да резервира капацитета на тръбопровода в България

Булгартрансгаз ще използва по-голямата част за авансово плащане на саудитската компания, построила газопровода

Той не подкрепя ядрената мощност при непазарни условия и смята, че високите цени на тока водят до осмисляне на алтернативи от страна на бизнеса.

По думите му листите в "Демократична България" са демократични, затова е нормално да има различни мнения.

"Ние сме се заели да променяме България, не просто да влезем в парламента", заяви Владислав Панев.

По темата с отказа на ЦИК да регистрира листата на "Демократична България" в Стара Загора заради електронно подписани документи той коментира, че комисията работи в условия на аналогова държава от ХХ-ти век, а не цифрова. А за него електронният подпис е равносилен на саморъчния.

Панев определи решението на комисията като безумно.

Припомняме, че в края на август от БЕХ разкриха, че договорът за доставка на природен газ от Азербайджан и документите по изпълнението му предвиждат "Булгаргаз" ЕАД да получава доставките на точка Комотини в Гърция. Това е свързващата точка между Трансадриатическия газопровод (ТАП) и Междусистемната връзка Гърция-България (IGB), по която е предвидено природният газ да достигне до България.

БЕХ признаха за забавянето и продължаващото строителство на междусистемната връзка, заради което точка Комотини не беше въведена в експлоатация към дата на начало на доставки по договора - 31.12.2020 г.

В ЕП настояват за разследване на "Газпром" за скока на цената на газа

В ЕП настояват за разследване на "Газпром" за скока на цената на газа

ЕК да провери за манипулация на пазара, а "Газпром" успокоява ЕС, че може да му достави газ за зимата

Очаква се тя да бъде въведена в експлоатация в средата на 2022 г., когато ще може да се достигне пълният обем доставки съгласно условията на Договора.