Всички електроразпределителни дружества, които подават заявления за участие във формирането цената на тока, искат увеличение между 20-50% на цената на електроенергията. Ние няма да го допуснем това и българските граждани могат да бъдат спокойни, защото КЕВР ще се съобразим изцяло с интересите и нуждите на българското общество.

Това съобщи председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов на брифинг, посветен на това дали ще се увеличи драстично цената на тока от лятото.

Иванов отрече като неверни и манипулирани внушенията, които се появиха в медийното пространство, че цената на електроенергията ще се повиши многократно. "Единственият орган, който се произнася за цената на тока, е КЕВР. Всичко друго е манипулация и неверни твърдения", категоричен бе той.

Иванов коментира като невярна и информацията, че предлага изкуствена цена на увеличението на тока.

Нинова пита кой ще плати сметката за ЧЕЗ

Нинова пита кой ще плати сметката за ЧЕЗ

ЧЕЗ поискали 51% увеличение на нощната тарифа, 5% на дневната

На въпрос отговорил ли е на писмото на лидера на БСП Корнелия Нинова, че не е предоставил информация за цената на тока на битовите потребителски нужди на ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ разпределение, той заяви, че вече е предоставил такава информация.

Иванов коментира и процедурата по отнемането на лиценза на ЧЕЗ Електро. "Ще бъде изготвен доклад, който се ще разгледа от комисии в рамките на един месец и след това ще се произнесе дали ще се отнема лиценза на електроразпределителното дружество", каза още той.

Председателят на КЕВР припомни, че навсякъде по света процесът на излизане на потребителите на свободния пазар на тока, е между 5-6 години.

Теменужка Петкова вярва на КЕВР

Теменужка Петкова вярва на КЕВР

Към момента енергийният министър не знае какво се случва със сделката за ЧЕЗ