Манчестър Юнайтед направи почти непосилна задачата си да спечели титлата във Висшата лига. "Червените дяволи" завършиха наравно 2:2 като гости на Лестър в мач от 19-ия кръг на Премиърлийг и вече изостават на 13 точки от градския съперник Манчестър Сити.

"Лисиците" излязоха напред в резултата на "Кинг Пауър" с гол на Джейми Варди в 27-ата минута. Гостите стигнаха до пълен обрат с две попадения на Хуан Мата (40,60). В 73-ата минута Даниел Амартей бе изгонен, но въпреки че бяха с човек по-малко домакините стигнаха до изравнителен гол, който бе дело на Хари Магуайър в 95-ата минута.

Така Юнайтед събра 42 точки, а лидерът Сити вече е с 55 след днешната победа с 4:0 над Борнемут. В същото време Лестър е 8-и с 27 пункта.

Лестър - Манчестър Юнайтед 2:2
на живо

Лестър - Ман Юнайтед 2:2, Магуайър с късен изравнителен гол

"Червените дяволи" търсят задължителен успех, за да намалят изоставането си от Сити

Двубоят започна със силен натиск на "червените дяволи", който доведе до няколко опасности пред вратата на Каспер Шмайхел в началните минути. Първо Крис Смолинг стреля с глава над вратата. В петата минута удар на Лингард срещна тялото на Фукс и топката стана много трудна за датския вратар, но той се справи.

Юнайтед продължи да търси гол, но Погба и Мата не сполучиха.

Снимка 330701

Източник: GettyImages

Противно на логиката, в 27-ата минута Лестър излезе напред в резултата. Демарай Грей с 50-метров пас намери Рияд Марез. Алжирецът не успя да избяга от Крис Смолинг, но изведе Джейми Варди на отлична стрелкова позиция и нападателят не сбърка.

Гостите опитаха веднага да върнат гола, но Погба стреля високо над вратата от удобна позиция. Все пак в 40-ата минута по-добрата игра на възпитаниците на Жозе Моуриньо даде резултат и след многоходова атака Хуан Мата получи от Джеси Лингард и с техничен удар изравни резултата.

Снимка 330702

Източник: GettyImages

Втората част започна с голям пропуск на Кристиян Фукс. Австрийският защитник получи отличен пас от Рияд Марез и от границата на вратарското поле прати топката право в тялото на Виктор Линдельоф.

В ответната атака Ромелу Лукаку разсече отбраната на Лестър с подаване към Марсиал, който се озова сам срещу Шмайхел, но стреля над вратата.

Снимка 330708

Източник: GettyImages

След час игра Юнайтед направи пълен обрат. Гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар, който Хуан Мата с прецизен удар матереализира за 1:2.

Десетина минути по-късно отново Лукаку изведе свой съотборник зад защитата. Този път това бе Джеси Лингард, който преодоля Шмайхел, но вместо да прати топката във вратата, нацели страничния стълб.

В 73-ата минута "лисиците" останаха с човек по-малко. В рамките на няколко минути резерата Даниел Амартей извърши две груби нарушения и бе изгонен.

Снимка 330709

Източник: GettyImages

В 80-ата минута Юнайтед пропусна да сложи точка на спора. Погба с брилянтен пас изведе Рашфорд сам срещу вратаря на домакините, но нападателят се забави и стражът успя да избие топката, която впоследствие излезе в аут.

Така вместо да реши срещата в своя ползва, тимът на Жозе Моуриньо сътвори чутовна глупост и допусна изравнителен гол в петата минута от даденото от съдията продължение. Марк Олбрайтън с перфектно центриране намери Хари Магуайър, който изскочи зад отбраната на гостите и прати топката зад Давид де Хеа за крайното 2:2.