Ливърпул победи Тотнъм в дербито от 10-ия кръг на английската Висша лига.

Мърсисайдци се наложиха с 2:1 над опонентите си, като постигнаха пълен обрат в резултата.

Още в 50-ата секунда Кейн откри за гостите, но с попадения на Хендерсън и Салах, разписал се от дузпа, "червените" се добраха до крайния успех.

Победата бе повече от заслужена за домакините, които позволиха на лондончани едва 10-ина минути свобода, след което в продължение на над 80 не спряха да атакуват и да търсят отбелязването на възможно най-много попадения в съперниковата врата.

Снимка 449888

Източник: Twitter

Ако не беше стражът на гостите, резултатът можеше да достигне доста сериозни, неприятни за феновете на "шпорите" параметри. Газанига спаси 7 чисти положения за реализиране на гол, като се оказваше последната преграда пред асовете на Ливърпул, устремили се към неговата врата.

"Червените" загубиха първи точки в миналия кръг, когато не успяха да победят Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", завършвайки 1:1. Въпреки грешната стъпка на мърсисайдци обаче, те останаха едноличен лидер на върха в класирането.

Днес отборът на Юрген Клоп имаше възможност да възстанови разликата от шест пункта с преследвача Манчестър Сити и се възползва оптимално.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ливърпул - Тотнъм 2:1, Салах бележи от бялата точка!
на живо

Ливърпул - Тотнъм 2:1, Салах бележи от бялата точка!

Почетино няма проблеми с нови контузени

Първото полувреме стартира по кошмарен начин за футболистите на домакините. Феновете, които до преди броени секунди пееха с пълно гърло химна на Ливърпул, видяха как резултатът бе открит още преди да е изтекла и минута от срещата.

И то не в полза на техните любимци.

Сон получи добро подаване в половината на мърсисайдци, напредна, залъга бранител и стреля. Топката се отби в тялото на Ловрен и застрашително се насочи към вратата на Алисон. Той не реагира по най-добрия начин, като само изгледа как кълбото се отклонява от горната греда.

Топката се върна в игра и попадна на пътя на Хари Кейн, който я засече с плонж в мрежата на домакините.

Последва още една бърза акция за "шпорите", Али проби в наказателното поле, получи се продължително разбъркване, но завършващият изстрел на Ериксен не беше точен. Кейн се опита да добави топката към вратата, но не успя да я достигне.

След откриващото попадение и последвалата акция за лондончани, до края на първото полувреме на терена имаше само един отбор - този на домакините.

Ливърпул владееше топката през 75% от времето, отправи 5 точни изстрела във вратата, но така и не успя да изравни.

Снимка 449887

Източник: Twitter

Най-вече заслугата за това бе на невероятния в този мач вратар на Тотнъм Газанига, който на практика спаси всичко, което можеше да спаси до почивката.

Силни изстрели на Александър-Арнолд и Салах, удари с глава на Фирмино и Ван Дайк, изненадващ опит на Робъртсън по диагонала - всичко бе хванато, отклонено и избито от стража на лондонския тим.

Снимка 449886

Източник: Twitter

Така статуквото се запази и корекция в цифровото изражение на разликата между двата състава нямаше.

Само 7 минути след почивката скоростна акция на мърсисайдци завърши с точно изпълнение на Хендерсън. Той се разписа с добър диагонален изстрел и върна състава си в битката.

Натискът на домакините беше страховит. Акциите на тима в половината на съперника се редуваха една след друга в бясно темпо.

Ефектът от това не закъсня. След 73 минути игра Орие изпусна от опеката си Мане, след което го изрита през краката. Реферът посочи бялата точка, като дори не се наложи положението да бъде разгледано със системата ВАР.

Зад топката застана Мохамед Салах, който не остави шансове на вратаря с чудесно изпълнение и дори не му позволи да помръдне от мястото си.

Снимка 426608

Източник: GettyImages

Малко преди края Салах получи травма и бе принудително заменен от Гомес. Ливърпул затвори пространствата пред съперника си и до края на мача нов гол не бе реализиран.

Определено Тотнъм изпитва известни трудности от началото на сезона. В първите си 13 мача "шпорите" записаха едва три победи и не допуснаха гол в само един мач.

Ливърпул пък показва завидна форма у дома. "Червените" се намират в серия от 12 поредни победи на "Анфийлд" и забележителните вече 45 мача без загуба в своя дом.

Снимка 449884

Източник: Twitter