Отборът на Манчестър Сити записа много важна, но скучна победа в тазвечершния двубой от Висшата лига. "Небесносините" се наложиха с минималното 2:0 над Евертън като гост. Точни за "гражданите" бяха Лапорт, който се разписа в добавеното време на първата част, и Габриел Жесус, който стори същото, но през второто полувреме.

Евертън - Манчестър Сити, 0:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Евертън - Манчестър Сити, 0:2 (Развой на срещата по минути)

"Гражданите" отново са на първото място във Висшата лига

Срещата стартира с очакван натиск на "гражданите". Още в третата минута, Лерой Сане засече топката след центриране от корнер на Гюндоган и с плътен, силен удар я изпрати към вратата, но тя профуча на сантиметри от целта и излезе в аут. Малко след това, защитата на "карамелите" се пропука при изпълнение на ъглов удар и позволи на Лапорт да играе с топката в малкото наказателно поле, а Пикфорд буквално увисна при удара му. За негов късмет, кълбото премина покрай страничния стълб.

Снимка 405082

Източник: БГНЕС

В 19-ата минута, Фернандиньо центрира от центъра към Сане, който беше в наказателното поле, а той веднага комбинира с включващия се в атаката Давид Силва. Испанецът нямаше добра видимост да стреля и реши да подаде към Серхио Агуеро, който връхлиташе на скорост към пеналта. Звездата на "небесносините" стреля директно от движение, но разтресе напречната греда. Десет минути по-късно, домакините проведоха много хубава многоходова атака, която завърши с Бернард, който обаче бе изпреварен от Кайл Уокър и топката излезе в корнер.

В добавеното време на първата част, гостите успяха да поведат в резултата. Лапорт засече топката във въздуха с глава в наказателното поле след центриране и не остави никакви шансове на Пикфорд, изпращайки кълбото към далечния ъгъл - 1:0.

В 58-ата минута, след много лошо изчистване от Пикфорд, топката попадна в Агуеро, който с хубава задна ножица опита да се разпише, но кълбото премина покрай вратата и излезе в аут. Малко след това, Тио Уолкът напредна по крилото към наказателното поле и реши директно да стреля към вратата, но ударът му беше доста слаб и топката попадна право в ръцете на Едерсон. 

Малко по-късно, Гай сгреши при изчистването на топката и тя попадна в Давид Силва, който обаче не успя да стреля и кълбото премина в Стърлинг, който веднага се възползва, но защитник на "карамелите" застана на пътя на топката и тя излезе в корнер.

Снимка 405079

Източник: БГНЕС

Последният половин час на срещата бе доста неубедителен за "гражданите", които не успяха да създадат нито една опасност пред съперниковата врата.

В добавеното време обаче, появилият се като резерва Габриел Жесус получи хубав пас от Де Бройне и с прехвърлящ удар преодоля Пикфорд за крайното 2:0.

Така "небесносините" извоюваха ценни три точки, с които изместиха Ливърпул от първото място във Висшата лига заради по-добра голова разлика. В момента и двата гранда имат по 62 точки в актива си. Евертън пък е девети с 33.

Снимка 405083

Източник: БГНЕС