Манчестър Сити победи Ливърпул в двубоя за "Къмюнити шийлд". Шампионите се наложиха над опонентите си след изпълнения на дузпи.

В редовното време резултатът беше равен - 1:1, но при дузпите Сити отбеляза една в повече и спечели с общ резултат 6:5.

В герой за тима си се превърна вратарят Браво, който спаси 4 чисти гола в редовното време, а след това хвана и дузпа за състава си, спомагайки за постигането на успеха.

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Ливърпул - Манчестър Сити 1:1, започват дузпите!
на живо

Ливърпул - Манчестър Сити 1:1, започват дузпите!

Битката започва!

Първото полувреме стартира силно и за двете единайсеторки, като те получиха по няколко възможности за откриване на резултата.

Най-деен в редиците на символичните домакини бе Мохамед Салах. На пръв поглед изглеждаше така, сякаш той е във всяка една точка от атаката на състава си.

Египтянинът захранваше съотборниците си с добри подавания, а на два пъти сам получи възможности да отбележи попадение.

Снимка 437147

Източник: Twitter

Точността обаче му изневери в първия от опитите му да порази мрежата на Браво. След това стражът на Сити хвана топката в ръцете си, след удара на Салах.

Рахийм Стърлинг даде преднина на манчестърци след 12 минути игра. При продължително разбъркване в половината на съперника, кълбото стигна до Де Бройне, той го продължи за Силва, който по много техничен начин намери Стърлинг. От движение, английският национал отигра по чудесен начин топката, пращайки я във вратата.

Сити осъществи продължителен натиск над опонента си, но нямаше шанс да стигне до удвояване на преднината си.

Лирой Сане пък бе принуден да напусне терена преждевременно, като получи травма след сблъсък с Гомес.

Същият този футболист на Ливърпул бе на крачка от това да контузи и Давид Силва, което подразни мениджъра на Сити Пеп Гуардиола. Заради буйната си реакция, наставникът бе предупреден официално, което вече е позволено от новите регулации на ФИФА и УЕФА.

Снимка 437149

Източник: GettyImages

До почивката Манчестър Сити разполагаше с лек аванс пред съперника си от едно попадение.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор - този на Ливърпул. Сити предостави изцяло инициативата на съперника си.

Така неприятните за Браво моменти не закъсняха.

Вратарят на манчестърци бе подложен на истинска канондада от удари, като не спираше да се намесва добре, но в определени моменти и късметът бе на негова страна.

Снимка 437150

Източник: GettyImages

Само в рамките на две минути първо Ван Дайк стреля в напречната, а след това Салах в страничната греда.

Резултатът бе изравнен в 77-ата минута, когато Ван Дайк центрира в наказателното поле, а влезлият като резерва Жоел Матип надскочи всички и с глава прати кълбото в мрежата.

До края на редовното време резултатът остана непроменен, което наложи дузпите да определят крайния победител, тъй като в тази надпревара продължения няма.

При ударите от бялата точка Клаудио Браво хвана едно от изпълненията на съперника, докато Алисон нямаше същия късмет и Сити триумфира с първия си трофей за сезона.

Снимка 437151

Източник: GettyImages